20 Mayıs 2014 Salı

İstanbul Atatürk Havaalanı

İstanbul Atatürk Havalimanı

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı, uyumayan, dinlenmeyen kenti İstanbul, 15 milyonu aşan nüfusu ve her yıl ağırladığı milyonlarca yolcuyla havalimanı işletmeciliği açısından tam bir test niteliği taşıyor. “Yap-İşlet-Devret” modeliyle gerçekleştirilen İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yapımı 22 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Ocak 2000'de hizmete açılan terminal, 2004'te yapılan ek tesisle genişletildi. TAV Havalimanları, İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali işletmesini ise Temmuz 2005'te aldı. 2006 yılında yapılan bir çalışmayla İç Hatlar Terminali, yeni teknolojik sistemlerle modernize edildi ve dış görünümünü de kapsayan bir yenilenme sürecinden geçti. TAV Havalimanları, Dış ve İç Hatlar Terminali ile otoparkta yolculara sunulan konfor ile hizmet kalitesinde ve hava yollarına sağlanan hizmette ivme yaratmak amacıyla Şubat 2010’da da yeni bir genişletme projesini gerçekleştirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı, mimarisi, yolcu akış hızı ve sunduğu hizmet kalitesiyle sadece Türkiye'nin en büyük havalimanı değil, aynı zamanda tüm Avrupa'da övgüyle karşılanan, önemli havalimanlarından biri konumunda bulunuyor. Günde bini aşan uçağın kullandığı İstanbul Atatürk Havalimanı, her gün 100 bin’i aşkın yolcuya hizmet veriyor.
Resmi web sitesi için www.ataturkairport.com

İstanbul Atatürk Havaalanı

TAV - Tarihçe

TAV Havalimanları dünyanın en zorlu sektörlerinden biri olan havalimanı işletmeciliğinde bilgi birikimi, deneyim ve yaratıcılıkla yazılmış bir başarı hikâyesidir. TAV’ın tarihi, 1997’de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesiyle başladı. TAV Havalimanları Holding, ihaleyi kazanan Tepe ve Akfen Grupları’nın ortak girişimi olarak kuruldu. Kısa süre içinde sektöründe büyük bir başarı öyküsüne dönüşen TAV, sahip olduğu bilgi birikimi, yüksek nitelikli insan kaynağı ve ileri teknolojisiyle hem havalimanı yapım projelerinde hem de havalimanı işletmeciliği gibi yepyeni bir alanda küresel bir marka konumuna geldi. TAV, benimsediği hedefler doğrultusunda 2006 yılında yeniden yapılanarak “işletme” ve “yapım” faaliyetlerini, TAV Havalimanları Holding ve TAV İnşaat olarak düzenledi. Bu düzenlemenin ardından TAV Havalimanları Holding, Şubat 2007’de halka arz edildi. Mayıs 2012’de TAV Havalimanları’nın yüzde 38 hissesinin Aéroports de Paris Grubu’na devrine ilişkin işlem tamamlandı.
Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları bugün Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine, Hırvatistan’ın Zagreb havalimanlarında hizmet sunuyor. TAV ayrıca Milas – Bodrum Havalimanı işletme haklarına da sahip bulunuyor. TAV Havalimanları duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2013’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçak seferine ve yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet sundu.


0 yorum:

Yorum Gönder

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!